Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ...

Του “Αλιέως” 
Εν τέλει οι Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα μέσα ή έξω από το ευρώ. Πως εξυπηρετούνται καλύτερα οι σχεδιασμοί τους, πως προστατεύονται ασφαλέστερα τα συμφέροντα τους. Πέρα από τις ενίοτε αμφίσημες δηλώσεις, επικρίσεις, θέσεις και νουθεσίες των γερμανών πολιτικών & παραγόντων η ουσία συχνά αποτυπώνεται στις λεπτομέρειες και το παρασκήνιο.

  Από αυτή την άποψη έχει ενδιαφέρον η συνάντηση υποτρόφων του SPD, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης (στο κτήριο Κωστής Παλαμάς του Πανεπιστημίου Αθηνών) όπου φέρεται να συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα, που σχετίζονται με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους στη συνέχεια. Στην συνάντηση- που έγινε κεκλεισμένων των θυρών - παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Ιδρύματος Αντενάουερ, ενώ παρών ήταν και ο γερμανός Πρέσβης. Κύρια διαπίστωση φέρεται να


ήταν η βούληση των γερμανών να μείνει η χώρα μας στη ευρωζώνη, να συνεχισθεί η στήριξη με τη προυπόθεση να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα αλλά και το περιθώριο επι μέρους βελτιώσεων ωστε να δοθούν ΄άνάσες΄΄ στην ελληνική πλευρά.
  Στη συνάντηση, που παρέστησαν και αρκετοί γερμανοτραφείς έλληνες πολιτικοί και παράγοντες παρούσα ήταν η Αννα Διαμαντοπούλου ενώ παρών ήταν και ο Γιάννης Παναγόπουλος (πρόεδρος της ΓΣΕΕ).
Θεωρούμε σχεδόν βέβαιο, πως μεταξύ των θεμάτων της συνάντησης ήταν και η πρόθεση του Βερολίνου να προωθήσει στην δημιουργία-λειτουργία των περίφημων Ειδικών Οικονομικών Ζωνών. Θέμα,που σημειωτέον ΄΄έπαιξε΄΄ στα ΜΜΕ από την Τετάρτη μέχρι τα βραδυνά δελτία της Παρασκευής με σχετικές ανταποκρίσεις από την γερμανική πρωτεύουσα.
   Οποιος γνωρίζει στοιχειωδώς την κουλτούρα αυτών των ανθρώπων θα έλεγε, πως οι γερμανοί εάν κάνουν μπίζνες στην Ελλάδα θα τις υλοποιήσουν με τους όρους τους. Μέχρι τότε ψιλοαγοράζουν από εδώ και από εκεί, διερευνούν τι γίνεται στην αγορά, ενώ σε κεντρικό επιπεδο σχεδιάζουν ειδικό (και ουσιαστικότατο ) ρόλο για τον Χορστ Ραιχενμπαχ.           

Δεν υπάρχουν σχόλια: