Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΣΩΚΡΑΤΗ, ΕΣΥ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ!

 Του “ΑΛΙΕΩΣ”.
Μετά το πέρας των εκλογών θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον στο ΧΑ από το εξωτερικό. Ιδιαίτερη προτίμηση? Τίτλοι σε εταιρείας ενέργειας και Real Estate. Βαθυστόχαστες, εμπεριστατωμένες εκτιμήσεις για το Χρηματιστήριο από τα χείλη του καθ΄ ύλην αρμοδίου Προέδρου του ΧΑ, Σωκράτη Λαζαρίδη. Ο υπεύθυνος (για αυτό άλλωστε αμείβεται ο διοριζόμενος από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία) επικεφαλής του ΧΑ προέβη σε αυτές τις δηλώσεις την τελευταία συνεδρίαση πριν τις εκλογές, την Παρασκευή 4 Μαίου. Υποθέτουμε, πως ο 

κ. Λαζαρίδης είτε είχε ελλιπέστατη πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο (όταν η αγορά βοούσε για δημοσκοπικά ευρήματα που προοιωνίζονταν καταποντισμό των ΝΔ- ΠΑΣΟΚ). Είτε δεν μπήκε στον κόπο να κρατήσει μία πισινή, που λένε, σε μία τόσο ρευστή περίοδο στον πολιτικό και οικονομικό χώρο. Και με όλα τα μέτωπα στον τραπεζικό κλάδο ορθάνοιχτα.

Ομως ο Πρόεδρος του ΧΑ έγινε πιο συγκεκριμένος, όταν του ζητήθηκε εστιάζοντας σε εταιρείες συγκεκριμένων κλάδων.

Πράγματι δεύτερη συνεδρίαση μετά τις εκλογές της 6/5 το ΧΑ καταρρέει, ο Ftse20 υποχωρεί σε νέα ενδοσυνεδριακά ιστορικά ελάχιστη τιμή (στις 233,9 μονάδες) , με βαρίδι τις τράπεζες. Α! δε ΔΕΗ έχει πάθει black out με την βύθιση της σε νέο ιστορικό ελάχιστο (2,04 ευρώ ) με την αποτίμηση της να συρρικνώνεται στα μόλις 480 εκατ. ευρώ.

Σ.σ πάλι καλά, που γνωρίζουμε παλαιόθεν τον Πρόεδρο του ΧΑ και προχωρήσαμε στις δέουσες κινήσεις. Διαβάσαμε για μετεκλογικό ενδιαφέρον ξένων και προνοήσαμε να ανοίξουμε μερικά ΄΄πτωτικά΄΄ συμβολαιάκια.

Εξοχα !. Με την αγορά να ΄΄βουλιάζει΄΄ προφανώς υπό το βάρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: