Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ή ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ;

Του “Αλιέως”
Βρώμικο παιχνίδι με τα 18 δισ. ευρώ και προσπάθεια οικονομικών, πολιτικών κύκλων να δημιουργηθεί πανικός στους καταθέτες και κλίμα...Αργεντινής ΄΄βλέπει΄΄ το ΠΑΡΟΝ (της 20/5).
Σύμφωνα με το άρθρο της κυριακάτικης εφημερίδας ως μοχλός χρησιμοποιήθηκε η συντονισμένη- όπως αποδρικνύεται από τα γεγονότα που ακολούθησαν, καθυστέρηση διοχέτευσης ομολόγων του EFSF ύψους 18 δισ. στις τέσσερεις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες.
Τα ομόλογα αυτά βρίσκονταν από τον Απρίλιο στα ταμεία του ΤΧΣ , πρόεδρος του οποίου είναι ο Π. Θωμόπουλος, ο οποίος είχε τοποθετηθεί από τον πρώην υπουργό Εθν. Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου (ήταν κουμπάρος του) υποδιοικητής της ΤτΕ. Ο Π. Θωμόπουλος, παρά τα όσα έβλεπε και ήξερε, πως κινδύνευε να τιναχτεί στον αέρα το τραπεζικό σύστημα περιέργως κρατούσε στο ταμείο του ΤΧΣ τα 18 δισ. ευρώ προφασιζόμενος ότι δεν έχουν δοθεί κάποιες εγκρίσεις που απαιτούνταν από διεθνείς οργανισμούς. Η έλλειψη ρευστότητας έγινε τόσο εκρηκτική που υποχρέωσε τον Λ. Παπαδήμο να απευθύνει επείγουσα επιστολή στον πρόεδρο του Ταμείου γραμμένη σε σκληρή γλώσσα.

  Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στο χθεσινό θέμα της εφημερίδας με άμεσες βολές για προσπάθειες συγκεκριμένων κύκλων να δημιουργηθεί κλίμα...Αργεντινής στην χώρα, να ωθηθεί σε έξοδο από το ευρώ η Ελλάδα να επικρατήσουν οι λεγόμενες ΄΄δυνάμεις της δραχμής΄΄. (*).

Αναπαράγουμε το θέμα, καθώς δίνεται άλλη διάσταση ευρύτερη και συνθετότερη, με τον Lobbystasgr να διερωτάται από τις 16/5 ΄΄Τι γνωρίζει ο Θωμόπουλος΄΄.

(*) πολλά ακούγονται και περισσότερα φημολογούνται για την σύνθεση του ΄΄μπλοκ της δραχμής΄΄ . Θα είχε ενδιαφέρον κάποια στιγμή να ειππωθούν κάποια πράγματα με το όνομα τους. Και συγκεκριμένα για τα ποικιλώνυμα επιχειρηματικά συμφέροντα, τουςι επενδυτιούςί κύκλου με τις offshore στα Cayman, τους πολιτικούς αλλά και ανθρώπους των ΜΜΕ που θα διευκολύνονταν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο ή θα θησαύριζαν από τα σχετικά πονταρίσματα, που έχουν κάνει.      

Δεν υπάρχουν σχόλια: