Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΑΞΙΑ ΟΣΟ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΘΝΟΣ ...

Του «Αλιέως»
Συσκότιση στα ευρήματα των ελέγχων της Black Rock στις ελληνικές τράπεζες. Συσκότιση και στις τιμές εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας. Έτσι αποφασίζουν και διατάσσουν οι Βρυξέλλες, προφανώς υλοποιώντας τις προσταγές των δανειστών, των Γερμανών, της υπερεθνικής ελίτ.

Κατηγορηματικός, ξεκάθαρος ο Ολι Ρεν σε σχετικό ερώτημα του Νίκου Χουντή, με αφορμή τα όσα ανακίνησε τελευταία ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Επίτροπος απαντά στον έλληνα ευρωβουλευτή, πως η έκθεση της Black Rock είναι εμπιστευτική όπως και ο κατάλογος των προς εκποίηση ΄΄ασημικών΄΄ της χώρας

Περίεργες ομολογουμένως


οι αποφάσεις των δανειστών, που ακυρώνουν στην πράξη παλιότερες δηλώσεις και του διοικητή της ΤτΕ και ελλήνων παραγόντων, πως τα αποτελέσματα των ελέγχων της Black Rock θα δημοσιοποιούνταν σε εύλογο χρόνο. Πόσο μάλλον που το εγχώριο Σύστημα ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Γ. Προβόπουλο για τα ευρήματα των ενδελεχών ερευνών του ξένου οίκου. Και μάλιστα τα τελικά βάρη, όπως διέρρευσε ήταν πολύ πιο ήπια απ΄ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Ολως συμπτωματικώς η διαδικασία συνέπεσε με ένα ανεξήγητο ( τον Ιανουάριο )ράλι με αιχμή (όλως τυχαίως) τις τράπεζες που απέφερε μερικά εκατομμυριάκια υπεραξίες κυρίως σε όσους είχαν έγκαιρα την σωστή ενημέρωση. Οι χρηματιστηριακές & εποπτικές αρχές παρά το ότι εκ του αποτελέσματος υπήρχαν ενδείξεις προνομιακής πληροφόρησης συνέχισαν να καθεύδουν.

Ωστόσο το θέμα δεν είναι τόσο απλό όπως θέλουν να το παρουσιάζουν τα συστημικά ΜΜΕ, οι συνήθεις κήνσορες της δημοσιογραφίας και τα λίγο ως πολύ γνωστά pay roll-boys.   

Αυτό γιατί το Σύστημα μετερχόμενο μεθοδεύσεις, αδιαφανείς διαδικασίες, απαγορεύσεις και εν κρυπτώ χειρισμούς δίνει τροφή σε κάθε λογής κακόβουλο να υποθέσει, πως οι Γερμανοί- κυρίως μέσω της Siemens- έχουν στο ΄΄χέρι΄΄ μεγάλο μέρος του εγχώριου πολιτικού προσωπικού. Και όχι μόνο αυτών αλλά και όσων φέρεται να είχαν εμπλακεί στις σχετικές δοσοληψίες με τον γερμανικό κολοσσό.

Η υπερεθνική ελίτ- κυρίως μέσω των ελέγχων της Black Rock- είναι σε θέση να γνωρίζει ενδελεχώς τα περιβόητα χαρτοφυλάκια ΄΄σκελετών΄΄ . Επί της ουσίας οι δανειστές γνωρίζουν ποιοι πήραν τα λεγόμενα ΄΄σπασμένα δάνεια΄΄ , τις χορηγήσεις στα ΜΜΕ, τα δάνεια που δόθηκαν με φιλική διάθεση σε επιχειρηματίες. Αλλά και οι χρηματοδοτήσεις των πολιτικών κομμάτων με μόνη εγγύηση της επιχορηγήσεις των επόμενων δανειοδοτήσεων και τα κεφάλαια που δόθηκαν χωρίς καλύψεις. Εγγυήσεις με υπερτιμολογήσεις ακινήτων. 

Μείζον θέμα και με τα μετοχοδάνεια αλλά και σε όσα χρήματα δόθηκαν σε μετόχους προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκάστοτε α.μ.κ με σαφώς ευνικότερους όρους, αλά Proton Bank.

Γιατί εάν το Σύστημα έχει την ψευδαίσθηση πως ο κόσμος θεωρεί μεμονωμένη περίπτωση την υπόθεση της P.B των μεθοδεύσεων Λ. Λαυρεντιάδη είναι μακράν νυχτωμένο. Και όσο περισσότερο θα βυθίζεται στον ΄΄εκβιασμό΄΄ Γερμανών, δανειστών και όσων ξένων έχουν στο ΄΄χέρι΄΄ τους δικούς μας τόσο ο κόσμος θα κινείται προς τα άκρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: