Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;

Του “Αλιέως”  
Για χονδροειδή εμπλοκή (και ) της διορισμένης διοίκησης της Εθνικής στο προεκλογικό παιχνίδι κάνουν λόγο παράγοντες της αγοράς.
Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη, ΄΄πονηρή΄΄ και ευαίσθητη για την ΄΄επόμενη ημέρα΄΄ συγκυρία οι Βασ. Ράπανος- Απ. Ταμβακάκης αποφασίζουν να παρέμβουν άραγε αυτοβούλως ή ενδεχομένως μετά από άνωθεν φιλική προτροπή. Αφήνουμε κατά μέρος το περιεχόμενο, τα συμπεράσματα και τα σωστά ή όχι που σημειώνονται στην αρμαγεδωνική έκθεση του Ομιλου. Ομως η συγκυρία, τα αίτια και η αφορμή το δια ταύτα, που λένε χρήζουν απαντήσεων. Γιατί εάν η διοίκηση του


Ομίλου ενήργησε ιδία θελήσει (με τον κίνδυνο να προκαλέσει μέχρι ένα mini bank run την ίδια μέρα που χρηματοδοτείτο και με άλλα ευρω-κεφάλαια) είναι ένα θέμα, που θα πρέπει να τεθεί υπόψη των μετόχων στην γ.σ.. Τουλάχιστον.
Εάν το διοικητικό δίδυμο προχώρησε σε μία τέτοια κίνηση με άνωθεν παρέμβαση το ζήτημα περιπλέκεται. Επιδιώκουν άραγε να διασώσουν τις θέσεις τους ή ενδεχομένως να διαπραγματευτούν εν όψει της ΄΄επόμενης ημέρας΄΄ να πιάσουν στασίδι στο νέο σκηνικό, που θα στηθεί μετά τις εκλογές. Εύλογα τα ερωτήματα από τα πιο αυτονόητα μέχρι τα πλέον κακόβουλα.
Ομως είδαμε και το MEGAλο κανάλι να ΄΄ανεβάζει΄΄ πολύ την έκθεση της Εθνικής. Πρώτο θέμα με όλη την καλή ομάδα σε πλήρη ανάπτυξη και συγχρονισμό για περίπου 15 λεπτά να εκχέουν φόβο κατά ριπάς και...μολότοφ ανησυχίας.
Εάν σκεφτεί κάποιος, πως για τις προειδοποιήσεις της Fitch (για παγόσμιο ντόμινο εάν εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη) αφιερώθηκαν περί τα 50 δεύτερα. Αξιοι λειτουργοί της δεοντολογικής ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: