Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ;

Του “Αλιέως”
Με παρέμβαση του απερχόμενου Λ. Παπαδήμου διασφαλίστηκαν την ύστατη ώρα τα 18 δισ. ευρώ (ομόλογα του EFSF στην κατοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) αίροντας έτσι έναν ουσιαστικό κίνδυνο για τη μη ολοκλήρωση της μεταβατικής διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού κλάδου. Είχε προηγηθεί την Παρασκευή επιστολή επιστολή του Λ. Παπαδήμου προς τον πρόεδρο του ΤΧΣ Παναγιώτη Θωμόπουλο όπου ζητείτο η ΄΄άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση των βιώσιμων πιστωτικών ιδρυμάτων΄΄.

Αυτά είναι λίγο ως πολύ γνωστά σε αντίθεση με το παρασκήνιο, που διαδραματίστηκε τις τελευταίες ημέρες. Καλά ενημερωμένη πηγή υποστηρίζει, πως ο επικεφαλής του ΤΧΣ ήταν μέχρι και την ύστατη στιγμή αντίθετος στο να ενεργοποιηθεί η σχετική διαδικασία. Ο Παν. Θωμόπουλος φέρεται να


επικαλείτο τον κανονισμό λειτουργίας του Ταμείου και να αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα του Λ. Παπαδήμου. Πράγματι υπάρχει όρος (στον κανονισμό λειτουργίας του ΤΧΣ) στον οποίο προβλέπεται η υπό προυποθέσεις υποχρεωτική επιστροφή από τις τράπεζες της βοήθειας που θα λάβουν. Όρος, που από μόνος του ακυρώνει την ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαίων μέσω των ομολόγων του EFSF.

   Τελικά η διαδικασία έστω και μετ΄εμποδίων ολοκληρώθηκε κανονικά. Ωστόσο το ερώτημα, που μένει (εάν είναι ακριβής η πληροφορία της πηγής μας) είναι γιατί ο Παν. Θωμόπουλος επέμενε στην άτεγκτη των τύπων κινδυνεύοντας να τινάξει στον...αέρα την ουσία του προβλήματος, δηλαδή επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το υπό ασφυκτική πίεση τραπεζικό σύστημα. Η στάση του Παν. Θωμόπουλου γεννά...δεύτερες σκέψεις σε παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι είναι γνώστες και άλλων λεπτομερειών της υπόθεσης.     

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από παρανομία σε παρανομία...!

Που είναι οι Εισαγγελείς ???!!!