Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΠΑΟ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ και ΠΟΛΟΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ…

Του «Αλιεύς»  
Σωματείο Φίλων ΠΑΟ. Μία αγνή Παναθηναική προσπάθεια διάσωσης  του ιστορικού συλλόγου ή άλλη μία κίνηση σε ένα καλά μελετημένο σχέδιο δημιουργίας πόλου ισχύος-εξουσίας με ξεκάθαρα Μνημονιακά χαρακτηριστικά.

Εάν κρίνουμε από τα πρώτα σχόλια των οργανωμένων η κίνηση Γ. Αλαφούζου έγινε δεκτή μάλλον με επιφύλαξη, ενώ γνώστες του παρασκηνίου προχώρησαν λίγο παραπέρα. Δεν είναι λίγοι αυτοί, που ισχυρίζονται, πως γύρω από τον όμιλο Αλαφούζου συγκροτείται ένας από τους κύριους τοπικούς πόλους ισχύος-εξουσίας εν όψει της ΄΄επόμενης ημέρας΄΄ στην χώρα. 

Ο ΣΚΑΙ και η Καθημερινή είναι από τους ενθερμότερους υποστηρικτές των Μνημονίων,  οι δε δημοσιογράφοι & σημαίνοντες παράγοντες του ομίλου από τους διαπρύσιους κήρυκες της εφαρμοζόμενης πολιτικής, της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου και των σχεδίων συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή ακόμη καλύτερα ενός σχήματος τεχνοκρατών. 

Η συμμετοχή στο ΔΣ παραγόντων όπως ο Π. Βουρλούμης ή ο Αλ. Παπαχελάς εγγυώνται την…πολιτική γραμμή που θα


έχει ο νέος Παναθηναικός. Προβεβλημένα μέλη του Δ.Σ του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαικής & Εξωτερικής Πολιτικής στην θέση του Ταμία ο πρώτος και του Γενικού Γραμματέα ο δεύτερος έχουν αναφερθεί και σαν μέλη της Τριμερούς Επιτροπής (σε σχετικό θέμα της Αριστέας Μπουγάτσου- Οι μάνατζερ της κυβερνώσας ελίτ, στην Ελευθεροτυπία της11/11/2011) προφανώς και θα συμβάλουν για το καλό του ΄΄τριφυλλιού΄΄.  Σημειωτέον, πως στο ΕΛΙΑΜΕΠ πρόεδρος είναι ο Λ. Τσούκαλης και Αντιπρόεδροι οι Θ. Βερέμης, Θεοδ. Κουλουμπής ( με τον πρώτο να έχει συμμετάσχει σε συνάντηση της περίφημης Trilateral ) υπέρμαχοι μίας πολιτικής στα εθνικά θέματα, που κατά καιρούς έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Πιο πρόσφατη η περίπτωση της αμφιλεγόμενης παρουσίασης του 1821 (προβλήθηκε από τον ΣΚΑΙ- με την επιστημονική συνδρομή του Θ. Βερέμη). Ο Αλ. Παπαχελάς (σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα του WikiLeaks) είχε βαθμολογηθεί με ΄΄΄αριστα΄΄ από την Αμερικάνικη Πρεσβεία επειδή από την εκπομπή του Φάκελοι παρουσιάζονται με θετικό τρόπο οι αμερικανικές θέσεις.

Αίσθηση στην δημοσιογραφική πιάτσα προκάλεσε και η παρουσία του Παύλου Τσίμα όχι βέβαια για τα αδιαμφισβήτητα ΄΄πράσινα φρονήματα΄΄ του όσο για τις τελευταίες επισκέψεις του στα γραφεία του ΣΚΑΙ. Σε μία περίοδο, που το MEGA ΄΄΄ βράζει΄΄  και πλειάδα εργαζομένων να ετοιμάζονται να αποχωρήσουν ο προβεβλημένος δημοσιογράφος δικαιολόγησε την επίσκεψη του στο Ν. Φάληρο λέγοντας, πως πήγε να δει τον παλιό σύντροφο, Κώστα Κιμπουρόπουλο.

Βέβαια ο αριστερών καταβολών δημοσιογράφος είναι γνωστός για την αγάπη του προς τον αθλητισμό.
Αρχές Ιουλίου (του 2009) μετά από δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας σχετικά με έναν πίνακα προσκεκλημένων της Siemens στην γερμανική Formula 1 αιτιολογούσε (στην πασιονάρια της ελληνικής δημοσιογραφίας Αριστέα) τις σχέσεις του με τον Μιχ. Χριστοφοράκου  επικαλούμενος την παλαιόθεν γνωριμία του. Τον είχε γνωρίσει σε χρόνο ανύποπτο, πολύ πριν αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της Siemens. ΄΄Ήταν συμμαθητής από το σχολείο και φίλος ενός πολύ στενού συγγενικού μου προσώπου καθώς και ενός κύκλου προσωπικών φίλων, με τους οποίους συνδέομαι κοινωνικά, πάνω από 30 χρόνια. ΄΄  σημείωνε τότε ο έγκριτος δημοσιογράφος.

Σημ. ο γράφων ως βαμμένος Παναθηναικός & εκ των πρώτων οπαδών της Θύρας 13 ευελπιστώ να μην δω τους Green Web Fans σε… αναδασώσεις του ΣΚΑΙ στην Πάρνηθα. Ή ακόμη τους Cockneys Πετρούπολης από κοινού με την Σία Κοσιώνη σε…μάζεμα σκουπιδιών στην παραλία Αλίμου, μέρες καλοκαιριού που έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: