Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΦΟΥΣΚΕΣ Ή ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΕ Η ΦΟΥΣΚΑ;


Η Ευρώπη κινδυνεύει να δημιουργήσει κερδοσκοπικές φούσκες εξαιτίας της υπερβολικής ρευστότητας που έχει διοχετεύσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο τραπεζικό σύστημα από το Δεκέμβριο, δήλωσε ο Joachim Nagel, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Bundesbank, στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων Spiegel Online.  «Υπάρχει κίνδυνος ότι οι τράπεζες αναλαμβάνουν ρίσκα που δεν θέλουμε να δούμε», ανέφερε ο


Nagel. Ως απάντηση της κρίσης χρέους, η ΕΚΤ έχει δανείσει 1,019 τρισ. ευρώ στις ευρωπαϊκές τράπεζες με επιτόκιο 1%, μετά από το πρώτο πρόγραμμα LTRO το Δεκέμβριο και άλλο ένα το Φεβρουάριο.  Το υψηλό επίπεδο ρευστού στο σύστημα έχει εγείρει ανησυχίες μέσα στη γερμανική κεντρική τράπεζα, και έχει οδηγήσει τον πρόεδρό της Jens Weidmann την προηγούμενη εβδομάδα, να καλέσει την ΕΚΤ να αρχίσει να σκέφτεται πώς θα αποσύρει όλα αυτά τα μέτρα που έθεσε ελέω κρίσης.  «Είναι σημαντικό ότι συζητάμε στρατηγικές εξόδου αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Nagel σχετικά με τα μέτρα της κρίσης.  Εξάλλου, αυξάνονται τα ποσά που καταθέτουν οι τράπεζες στο διατραπεζικό μηχανισμό καταθέσεων της ΕΚΤ με επιτόκιο 0,25%, κάτι που ο Nagel δήλωσε πως είναι κακό για τις επιχειρήσεις μακροπρόθεσμα, καθώς οι τράπεζες δανείζονται τα λεφτά από την ΕΚΤ με 1%. «Θα πρέπει να βρουν σύντομα τη δύναμη να αναχρηματοδοτηθούν μόνες τους», πρόσθεσε.

1 σχόλιο:

Bacchus είπε...

Ξανατρώει κλωτσιά (σουτ) το κουτάκι στο δρόμο που είναι όλο δικό του (όπως λένε και τα αμερικανάκια). Και με τη κασαδούρα που χει πέσει θα βγάλει κάτι νέες φούσκες σε τιμή έκπληξη!