Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ;

O ρωσικός δορυφόρος στρατιωτικών τηλεπικοινωνιών Meridian έπεσε στη Σιβηρία, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, σημειώνοντας ότι πρόκειται για την πέμπτη αποτυχία μέσα στο έτος.
«Σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες πληροφορίες, μία βλάβη σημειώθηκε στον τρίτο όροφο του πυραύλου. Βάσει αυτού μπορούμε να πούμε ότι ο δορυφόρος έπεσε στο έδαφος της Σιβηρίας» ανέφερε μία πηγή της διαστημικής υπηρεσίας στο πρακτορείο Interfax. Το πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, ανέφερε ότι ο δορυφόρος έπεσε στην επαρχία Τιούμεν, στη δυτική Σιβηρία, κοντά στην πόλη Τομπόλσκ. Δεν έχει υπάρξει καμία πληροφορία σχετικά με θύματα ή ζημιές. Η διαστημική υπηρεσία Roskosmos και το υπουργείο

Άμυνας ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν επιθυμούν να εκφραστούν για το γεγονός. Ο δορυφόρος Meridian χρησιμοποιείτο για στρατιωτικούς και πολιτικούς σκοπούς, κυρίως για να βοηθά τη διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ των πλοίων, των αεροσκαφών και των επίγειων υποδομών στην περιοχή της Αρκτικής. Εδώ και ένα έτος, ο διαστημικός τομέας της Ρωσίας έχει γνωρίσει μία σειρά αποτυχιών. Η τελευταία αποτυχία σημειώθηκε το Νοέμβριο όταν το διαστημικό σκάφος Phobos-Grunt εκτοξεύθηκε με σκοπό να φτάσει στον Φόβο, τον δορυφόρο του Άρη. Όμως δεν κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του και ετέθη απλώς σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: