Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

SCHAEUBLE: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ" ... ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ;

Η ενοποίηση της ευρωζώνης πρέπει να προχωρήσει και τα κράτη που ζητούν στήριξη χρειάζεται να είναι προετοιμασμένα να παραδώσουν μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κ. Wolfgang Schaeuble. 
 
"Η ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει και ένα κράτος-μέλος με προβλήματα που λαμβάνει βοήθεια χρειάζεται σε αντάλλαγμα να δώσει μέρος της κυριαρχίας του στην Ε.Ε.", δήλωσε ο κ. Schaeuble, όπως μεταδίδει το Reuters, και συμπλήρωσε: "Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι καλύτερη επιλογή από την εκδίωξη των υπερχρεωμένων χωρών από την ευρωζώνη".
 
Παράλληλα, σε επιστολή του την οποία αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, o κ. Schaeuble τάσσεται κατά της "λευκής επιταγής" προς τους μηχανισμούς στήριξης (EFSF, ESM) για την αγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Στην ίδια επιστολή, αναφέρει πως τόσο το ΔΝΤ όσο και η ΕΚΤ εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα το 2012.  

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει, μάλιστα, πως είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι θα δοθεί μόνιμη λύση στην κρίση της ευρωζώνης με μία μόνο σύνοδο.


 




Δεν υπάρχουν σχόλια: