Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΝ «ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ» ΤΟΥ LOBBYSTAS.GR ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Το τελευταίο που θα έκανα θα ήταν να ευλογώ τα γένια μου. Όμως έχω την υποχρέωση να ευχαριστήσω δημόσια τον «άνθρωπο» μου στις Βρυξέλες.

 Μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευή και ενώ ακόμη καλά καλά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συνεντεύξεις για το αποτέλεσμα της συνόδου μας δίνει το ρεπορτάζ.

  «Η ανταλλαγή των υφισταμένων ομολόγων με τα νέα θα φέρει την αξιολόγηση Selective default από τους οργανισμούς αξιολόγησεις. Τα νέα ομόλογα θα αξιολογηθούν σε καλύτερη κατάταξη. Η διαδικασία θα διαρκέσει μερικές ημέρες. Η προπαρασκευαστική περίοδος θα διαρκέσει έξι εβδομάδες περίπου. Εκτιμάται ότι το «πακέτο» θα γίνει το Σεπτέμβριο» (Ανάρτηση: Κλείδωσε το Selective Default !!!)

Την επομένη, Σάββατο, αργά το απόγευμα ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων να μεταδίδουν: (Ενδεικτικά Enet.gr – Ελευθεροτυπία)

 «Μέχρι τέλος Αυγούστου η ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων. Αξιωματούχοι της ευρωζώνης και τραπεζίτες σχεδιάζουν να προβούν σε εθελοντική ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες με άλλα μεγαλύτερης ωρίμανσης, στις προσεχείς εβδομάδες προκειμένου να μειώσουν την περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα θα είναι σε μερική πτώχευση, σύμφωνα με όσα μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο Ρόιτερς. Ευρωπαίος αξιωματούχος που μίλησε στο Ρόιτερ, είπε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται με στόχο την ανταλλαγή των ομολόγων στα τέλη Αυγούστου και την ολοκλήρωσή τους στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί για όλη την Ευρώπη."Την στιγμή που ξεκινήσει αυτή η ανταλλαγή θα υπάρξει μια επιλεκτική χρεοκοπία ή περιορισμένη χρεοκοπία σύμφωνα με τους οίκους αξιολόγησης" δήλωσε η ίδια πηγή και πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο θα είναι μικρής διάρκειας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: