Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ Ν.Π.Δ.Δ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΩ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ; ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ Ή ΑΠΙΣΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ Ή ΜΕ ΔΟΛΟ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ;

Πριν λίγες μέρες ο προϊστάμενος της διεύθυνσης οικονομικών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Γεώργιος Κόκκοβας  προχώρησε σε  διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για την ασφάλιση ευθύνης έναντι τρίτων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των διευθυντικών στελεχών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Μεταξύ των όρων του διαγωνισμού περιλαμβάνονται και τα εξής:


Το όριο της ευθύνης, κατά  ανώτατο ποσό , για το σύνολο των ζημιών, για όλους τους Ασφαλισμένους, για όλες τις ασφαλιστικές καλύψεις, σωρευτικά (συμπεριλαμβανομένων των εξόδων υπεράσπισης) να είναι δέκα πέντε εκατομμύρια ευρώ (€15.000.000,00) ανά ζημιογόνο γεγονός και αθροιστικά, για όλη την περίοδο ασφάλισης.

Η κάλυψη να έχει αναδρομικό ισχύ από 1ης Μάιου 2004. Η κάλυψη να αφορά σε απαιτήσεις που εγείρονται και στηρίζονται σε άδικες πράξεις που έλαβαν χώρα μετά την 1η Μάιου 2004.
Να προσφέρεται κάλυψη για απαιτήσεις για ηθικό βλάβη με όριο ευθύνης τα δέκα πέντε εκατομμύρια ευρώ (€15.000.000,00).

Να προσφέρεται κάλυψη για εργατικές απαιτήσεις.
Να προβλέπεται τουλάχιστον τετραετής πρόσθετη περίοδος γνωστοποίησης (4 έτη από το τέλος του ημερολογιακού έτους που έλαβε χώρα η άδικη πράξη).

Να προσφέρεται ασφαλιστική κάλυψη των μελών του Διοικητικό συμβουλίου και των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Ν.Π.Δ.Δ. αναφορικά με καταλογισμό του Ελεγκτικό συνεδρίου, με όριο ευθύνης το ένα εκατομμύριο ευρώ (€1.000.000,00). Η κάλυψη αυτό να παρέχεται αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2003.

Να προσφέρεται ασφαλιστική κάλυψη «Προστασίας Περιουσίας και Ελευθερίας» των μελών του Διοικητικό συμβουλίου και των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγορές Ν.Π.Δ.Δ. (Η κάλυψη να αφορά σε καταβολή από τον Ασφαλιστή (i) των Εξόδων Εγγύησης και (ii) των Εξόδων Αποτροπής Ασφαλιστικών
Μέτρων ή Μέτρων Ποινικό Χαρακτήρα που πραγματοποίησε το Ασφαλισμένο Πρόσωπο).

Τα γεωγραφικό όρια κάλυψης και η δικαιοδοσία να είναι «παγκοσμίως, εξαιρουμένης της Βορείου Αμερικής».

Όλα τα παραπάνω με 45.000 ευρώ το χρόνο.

Υ.Γ. Τα πρώτα σχόλια δικά σας, ρεπορτάζ με τα δικά μου σχόλια και παρατηρήσεις έρχονται…   

Δεν υπάρχουν σχόλια: