Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

"ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ" ...

H ΜΡΒ ανακοινώνει ότι την 24.5.2011 προέβη σε έκδοση της α' σειράς Kαλυμμένων Αξιογράφων ύψους 1 δισ. ευρώ, διάρκειας 2 ετών με δυνατότητα παράτασης 1 έτους, με επιτόκιο 3M Euribor πλέον Περιθωρίου 2,00% ετησίως και σύμφωνα με τους λοιπούς όρους του Προγράμματος Έκδοσης. 

Τα Καλυμμένα Αξιόγραφα έχουν λάβει βαθμό πιστοληπτικής ικανότητας Baa1 από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody's Investors Services. 

Αυτή είναι η πρώτη έκδοση στην Κύπρο Καλυμμένων Αξιογράφων και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια Προγράμματος για την έκδοση καλυμμένων αξιογράφων ύψους μέχρι 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τον Περί Καλυμμένων Αξιογράφων Νόμο του 2010, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ στις 23 Δεκεμβρίου του 2010 και την Οδηγία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου που εκδόθηκε δυνάμει των προνοιών του πιο πάνω Νόμου. 

Η έκδοση έγινε κατόπιν της σχετικής έγκρισης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Το "κάλυμμα" των Καλυμμένων Αξιογράφων, κατά την έννοια του άρθρου 2 του Νόμου, απαρτίζεται από στεγαστικά δάνεια, το σύνολο των οποίων υπόκεινται στους όρους και τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Τα Καλυμμένα Αξιόγραφα έχουν γίνει δεκτά προς εισαγωγή και διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών της Ιρλανδίας. 

Υ.Γ. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές και με πολλά ρεπορτάζ γύρω από το θέμα, με πρόσφατο στις 10 Απριλίου με τίτλο «Μαύρη τρύπα ασύλληπτων δις ευρώ στις τράπεζες»  

Δεν υπάρχουν σχόλια: