Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ! «ΑΙΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ/ΛΑΡΙΣΑΣ»

Συμπλοκές, κυνηγητά, μικροτραυματισμοί αλλά και «ομηρία», περιλάμβανε το μετεκλογικό μενού των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών στο ΤΕΙ της Λάρισας. Πρωταγωνιστές φοιτητές, στελέχη και μέλη της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, που βρέθηκαν αντιμέτωποι προχθές το βράδυ σε κεντρικό σημείο της πόλης και συνεπλάκησαν, «δι΄ ασήμαντον αφορμήν», ενώ ακολούθησαν και άλλα επεισόδια. Η πορεία ίσως καταλήξει στις δικαστικές αίθουσες, ωστόσο φαίνεται ότι και από τις δυο... αντιμαχόμενες πλευρές, γίνεται προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι.
Αναλυτικά, η τροπή των γεγονότων, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες έχει, περίπου, ως εξής:
Δεκαπέντε περίπου στελέχη και μέλη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ του ΤΕΙ Λάρισας, βρίσκονταν, προχθές το βράδυ σε ταβέρνα σε – μεζεδοπωλείο στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο των μεθεόρτιων για τη σαρωτική επικράτηση της παράταξης (η ΔΑΠ κέρδισε την αυτοδυναμία, και στις τέσσερις σχολές του Ιδρύματος). Στο ίδιο κατάστημα, μπήκαν μετά από λίγη ώρα 3- 4 στελέχη της ΠΑΣΠ,
 που ζήτησαν το λόγο από τα στελέχη της ΔΑΠ για φθορές που σημειώθηκαν στα «τραπεζάκι» της παράταξής τους αργά το βράδυ των εκλογών. Σημειώθηκε έντονη λογομαχία και μετά από λίγο, οι της ΠΑΣΠ αποχώρησαν. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα επέστρεψαν μαζί με άλλα 30 περίπου μέλη της παράταξης. Εκεί άρχισε νέος γύρος λεκτικής αντιπαράθεσης, που γρήγορα εξελίχθηκε σε συμπλοκές σώμα με σώμα.
Από τη συμπλοκή, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν στην «Ε» μέλη της ΔΑΠ, τραυματίστηκαν ελαφρά 4 σπουδαστές, που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, απ΄ όπου αναχώρησαν μόλις τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στο «πεδίο της μάχης», κατεγράφησαν ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο και σε τραπεζοκαθίσματα.
Ωστόσο, το περιστατικό δεν έληξε εκεί, αφού σύμφωνα πάντα με στελέχη της ΔΑΠ, οι σπουδαστές της αντίπαλης παράταξης, πήραν μαζί τους κάποιον συμφοιτητή τους και κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα. Μετά από λίγη ώρα συγκεντρώθηκαν και τα μέλη της ΔΑΠ κάτω από το γραφεία της Ν.Ε. και ύστερα από «διαπραγματεύσεις», ο «όμηρος» αφέθηκε «ελεύθερος», χωρίς να υπάρξει συνέχεια στο επεισόδιο.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, προφανώς περίοικος ειδοποίησε την Αστυνομία, αλλά όταν έφτασαν στο σημείο οι άνδρες της ΕΛΑΣ, οι συμπλεκόμενοι δεν ανέφεραν το παραμικρό. Ωστόσο από την πλευρά της ΔΑΠ, τονίζεται ότι ενδέχεται να υποβληθούν μηνύσεις.
ΠΑΣΠ κατά ΠΑΣΠ
Στο μεταξύ, στον απόηχο των εκλογών στο ΤΕΙ Λάρισας είκοσι τρία μέλη και φίλοι της ΠΑΣΠ, με δημόσια ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν τον γραμματέα της οργάνωσης και το Γραφείο Πόλης της παράταξης για αποκλεισμό μελών της οργάνωσης από τα ψηφοδέλτια των εκλογών.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση – καταγγελία, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
«Καταγγέλλουμε την ακατανόητη, απαράδεκτη και αντιδημοκρατική κίνηση του Γραμματέα, αλλά και του Γραφείου Πόλης της Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Λάρισας, να διαγράψουν από τα ψηφοδέλτια της Π.Α.Σ.Π. άτομα που θέλανε και φέτος να είναι υποψήφιοι, όταν οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες αφενός για την κοινωνία, και αφετέρου για την Παιδεία, πράγμα που επιβαρύνει περισσότερο τη θέση της Π.Α.Σ.Π. λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, ο Γραμματέας της Π.Α.Σ.Π., Στεργιούλας Βασίλης, δεν έβαλε στα ψηφοδέλτια της Παράταξης υποψήφιους που στηρίζουν χρόνια την παράταξη, αλλά και σπουδαστές που μπήκαν στους κόλπους της Π.Α.Σ.Π. από τα πρώτα τους κιόλας εξάμηνα. Στη Σχολή Σ.Δ.Ο. ειδικότερα, δεν ενέταξαν στο ψηφοδέλτιό μας τριάντα σπουδαστές περίπου, οι περισσότεροι των οποίων βρίσκονται σε μικρό εξάμηνο σπουδών ενώ στη Σχολή Σ.Τ.Ε.Φ. περίπου πέντε. Επειδή, ως ενεργά μέλη της Π.Α.Σ.Π. κατανοούμε την σημασία των νέων σπουδαστών στα ψηφοδέλτια αλλά και γενικά την υποστήριξη της παράταξης με οποιονδήποτε τρόπο, καταγγέλλουμε τη στάση αυτή, και καλούμε τους υπεύθυνους να απολογηθούν για ποιους λόγους έγιναν αυτές οι κινήσεις.
Στον αντίποδα του ψηφοδελτίου, βρίσκεται το αποτέλεσμα της παράταξής μας στη σχολή Σ.Τ.Ε.Γ. στις σπουδαστικές εκλογές, όταν οι υποψήφιοι είναι 99, ενώ οι ψήφοι μας 47. Γεννιούνται πολλά ερωτήματα με αυτή την αντίφαση, όπως για ποιο λόγο μειώνονται οι υποψήφιοι όταν υπάρχει εκλογικό πρόβλημα; Δεν προέβλεψε το αρμόδιο Γραφείο Πόλης, μία αναμενόμενη μείωση στο εκλογικό αποτέλεσμα, λόγω των πολιτικών συγκυριών; Δεδομένων των συνθηκών, με ποια πρόφαση δεν υποστηρίζεται η ενασχόληση νέων ανθρώπων με την Π.Α.Σ.Π., και φυσικά ενόψει φοιτητικών εκλογών;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: