Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΈΔΡΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ! ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΑΜΕΣΑ 4,1 ΔΙΣ. ΔΟΛ. ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΈΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ DEAL ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ. ΕΔΩ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΧΑΡΗ ΕΓΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ …


Ο φίλος του Χάρη και όχι μόνον, Σεΐχης του Κατάρ Al-Thani ετοιμάζει μεγάλες επενδύσεις στην Τουρκία. Σχεδιάζει εντός τριών ετών και μέσω του Ομίλου ABK, του οποίου είναι πρόεδρος, να επενδύσουν στην Τουρκία 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Ειδικότερα, θα επενδύσω στον ξενοδοχειακό τομέα έτσι ώστε να έρχεται περισσότερος κόσμος. Στο εξής θα κατευθύνω τις επενδύσεις μου στην Ευρώπη από εδώ την Κωνσταντινούπολη. Παλαιότερα η Τουρκία ήταν μια από τις χώρες με τις οποίες βρισκόμασταν σε απόσταση, όμως με τα βήματα που έκανε ειδικά η σημερινή κυβέρνηση, προσεγγίσαμε μεταξύ μας σε μεγάλο βαθμό».
Σε πρώτη φάση, θα επενδύσει εντός 3 ετών το αργότερο, 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια στην Τουρκία και στη συνέχεια με ένα νέο προϋπολογισμό θα επενδυθούν μεγαλύτερα κεφάλαια. Ο Σεΐχης επισήμανε ότι η Τουρκία αποτελεί μια σημαντική δύναμη της περιοχής και δίδει πολλές ευκαιρίες στους επενδυτές.
Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η Τουρκία είναι από τις πιο αναπτυσσόμενες οικονομίες στον ευρωπαϊκό χώρο και στην περιοχή, και ασφαλώς υπάρχουν και στενές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και αραβικού κόσμου.

Εν τω μεταξύ το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου  ενέκρινε  την πρόταση του τριμελούς συμβουλίου το οποίο εκπροσωπεί την Κύπρο στην κοινοπραξία με το Κατάρ και έτσι η συμφωνία για υλοποίηση του έργου στη Λευκωσία θα υπογραφεί μέχρι το τέλος του μήνα. Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τη συμφωνία μονομερώς, αμέσως μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου. Για τα 40 οικόπεδα στη περιοχή του Χίλτον στη Κύπρο ζητήθηκαν αρχικά 150 εκ. έπεσαν στα 130 και τελικά πήραν 50 !







 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: