Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

SOS ΓΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΜΕ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ....



Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τη ραδιενέργεια, και ειδικότερα το ραδιενεργό ιώδιο, που εκλύεται από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, δεν είναι πλέον αμελητέοι για την Ευρώπη, αλλά υπαρκτοί και σοβαροί, σύμφωνα με τη γαλλική ανεξάρτητη επιτροπή ραδιενέργειας Commission de Recherche et d΄Information Indépendantes sur la Radioactivité (CRIIRAD).
Όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης, ο μη κυβερνητικός οργανισμός συμβουλεύει τις έγκυες και τα βρέφη να αποφεύγουν την κατανάλωση φρέσκου γάλακτος ή λαχανικών με μεγάλα φύλλα.
Απαντώντας στις χιλιάδες αιτήσεις από πολίτες που ανησυχούν για τη ραδιενέργεια, η CRIIRAD εξέδωσε μία σειρά πληροφοριών αναφορικά με τους κινδύνους μόλυνσης με ραδιενεργό ιώδιο-131 στην Ευρώπη.
Το έγγραφο του οργανισμού, το οποίο εκδόθηκε στις 7 Απριλίου, συμβουλεύει κατά της πόσης βρόχινου νερού και υποστηρίζει ότι οι ευπαθείς ομάδες όπως τα παιδιά, οι έγκυες και οι μητέρες που θηλάζουν θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση λαχανικών με μεγάλα φύλλα, όπως το σπανάκι και το λάχανο, το φρέσκο γάλα και το κρεμώδες τυρί.
Η CRIIRAD τονίζει ότι η παρατεταμένη μόλυνση με ραδιενέργεια των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού δεν μπορεί πλέον να θεωρείται αμελητέα και είναι απαραίτητο για αυτές να αποφεύγουν την κατανάλωση προϊόντων που θεωρούνται επιβλαβή.
Παρ’ όλα αυτά, το ινστιτούτο υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία ανάγκη να μείνει ο κόσμος μέσα στα σπίτια ή να χρησιμοποιήσει χάπια ιωδίου.
Σύμφωνα με την CRIIRAD, μεγάλο μέρος των ανησυχιών αφορούν τους κινδύνους που σχετίζονται με το βρόχινο νερό και το νερό της βρύσης. Το ινστιτούτο σημειώνει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να βρέχεται κανείς από βρόχινο νερό, ωστόσο θα πρέπει να αποφευχθεί η κατανάλωση βρόχινου νερού ως βασική πηγή πόσης, ιδιαίτερα για τα παιδιά.
Αναφορικά με το νερό της βρύσης, οι υπόγειες λεκάνες ή οι μεγάλοι ποταμοί δεν θα πρέπει να παρουσιάσουν προβλήματα. Όμως το ινστιτούτο συνιστά να εξεταστεί ενδελεχώς η κατάσταση των υδάτων σε δεξαμενές που συλλέγουν βρόχινο νερό ή σε λίμνες.
Η CRIIRAD τονίζει ότι οι πληροφορίες αυτές δεν αφορούν μόνο τη Γαλλία αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς το επίπεδο της μόλυνσης από τη ραδιενέργεια είναι ίδιο στο Βέλγιο, στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ελβετία.
Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν 6-10 ημέρες πριν τη Γαλλία, δείχνουν ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στις δυτικές ακτές είναι 8-10 φορές υψηλότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: