Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΑ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ ΚΑΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΓΙΑ FINANSBANK ...


Όλα όσα είπε ο Πάγκαλος για τεμπέληδες εθνικιστές και Finansbank. Εδω το κείμενο των δηλώσεων του 



 Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΓΙΑ  FINANSBANK:


ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΕΤΕ :: 29/6/2006
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΡ.ΠΡ. 260242      ΑΘΗΝΑ, 29.6.2006
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Η υπόθεση της εξαγοράς της τουρκικής FINAΝSBANK από την Εθνική Τράπεζα διερευνάται πλέον και δικαστικά μετά
 την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από τον Σύλλογο εργαζομένων (Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.)
 Με την σημερινή προσφυγή στη δικαιοσύνη ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. τεκμηριώνει την άποψη πως δεν θα προχωρούσε η εξαγορά της FINANSBANK  στην περίπτωση που οι κ.κ. Τάκης Αράπογλου και Ιωάννης Πεχλιβανίδης Διευθύνων Σύμβουλος και αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Τ.Ε. αντιστοίχως, ενημέρωναν τους Μετόχους για τους ιδιαίτερα υψηλούς κινδύνους που συντρέχουν και απειλούν με ζημία την περιουσία της Εθνικής Τράπεζας. Ζημία η οποία έχει ήδη σ΄ ένα βαθμό σημειωθεί σε βάρος Μετόχων και των Ασφαλιστικών Ταμείων από δικές τους πράξεις και παραλείψεις που συγκροτούν τα αδικήματα της απάτης και της απιστίας.
Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις τις οποίες παρείχε ο Πρόεδρος της Ε.Τ.Ε., όταν ανακοίνωνε τη συμφωνία με τον ιδιοκτήτη της FINANSBANK, όλα τα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στη μηνυτήρια αναφορά δείχνουν ότι η επιχειρούμενη εξαγορά αποβαίνει σε ζημία και όχι σε όφελος της Ε.Τ.Ε.
Μεταξύ άλλων η δικαιοσύνη καλείται να διερευνήσει την υπόθεση ως προς τα ακόλουθα στοιχεία και γεγονότα :
1. Η χρηματιστηριακή αξία της FINANSBANK αυξήθηκε 16 φορές (από 286 εκ δολ σε 9,5 εκ δολ) εξέλιξη που αποδίδεται στα δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο περί της εξαγοράς ενώ κατά την ίδια περίοδο ο δείκτης των τραπεζικών μετοχών στην Τουρκία αυξήθηκε 3 φορές (από 30.000 σε 90.000 μονάδες).
2. Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων δεν ετέθη όριο τιμής για το κλείσιμο της συμφωνίας με συνέπεια η συμφωνία εξαγοράς να πραγματοποιηθεί στις 3.4.2006 στην υψηλότερη, ιστορικά, τιμή της μετοχής της FINANSBANK.
3. Μετά την εξαγορά ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινουπόλεως μειώθηκε κατά 28%, ενώ η μετοχή της FINANSBANK παρέμεινε αμετάβλητη λόγω της υποχρέωσης υποβολής δημόσιας προσφοράς από την Ε.Τ.Ε. προς τους μικρομετόχους.
4. Το συνολικό τίμημα που θα ανέλθει σε 4,2 δις €, θα αποτελέσει το 70% των ιδίων κεφαλαίων της Ε.Τ.Ε. τα οποία μετά την  αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου θα ανέλθουν  σε 6 δις €.
5. Η συγκέντρωση κινδύνων σε τέτοιο ύψος σε μια ασταθή αγορά δεν είναι ορθολογική για την Ε.Τ.Ε. η οποία εξαρτάται πλέον από την τουρκική οικονομία.
6. Η Ε.Τ.Ε. αναφέρει ότι δεν πραγματοποίησε πλήρη έλεγχο της FINANSBANK και έτσι είναι εκτεθειμένη σε (πρόσθετους) σοβαρούς κινδύνους.
7. Για το 2006 τα καθαρά κέρδη της FINANSBANK προβλέπεται ότι  θα μειωθούν  στα 408 εκ. δολ  από 515 εκ. στην προηγούμενη πρόβλεψη.
8. Από την υπογραφή της συμφωνίας (3/4/2006) μέχρι την 1η Ιουνίου η τουρκική λίρα έχασε 14% (23% σήμερα) έναντι του δολαρίου, εξέλιξη που ήταν αναμενόμενη. Δηλαδή  η χρηματιστηριακή αξία της FINANSBANK  σήμερα είναι 1 δις δολ  μικρότερη .
9. Αν η τιμή της FINANSBANK η οποία «στηρίχθηκε» λόγω της εξαγοράς, ακολουθούσε την εξέλιξη του τραπεζικού δείκτη σήμερα η αξία της θα ήταν -20% στα 3,6 δις δολ.
10. Είναι απορίας άξιον γιατί η Εθνική πούλησε στον ιδρυτή της  FINANSBANK το 90% του διεθνούς δικτύου έναντι 580 εκ δολ (στο 10% της αποτίμησης της Τράπεζας) τη στιγμή που το δίκτυο απέφερε το 23,5% των κερδών.
 Μεταξύ εκείνων που θα καταθέσουν ως μάρτυρες είναι οι προηγούμενοι Διοικητές της Εθνικής Τράπεζας κ.κ. Γ. Μίρκος, Δ. Γερμίδης και Γ..Α.. Μαγκάκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται έναρξη επείγουσας διαδικασίας ανάκρισης όπως ζητήθηκε από τον ασκούντα χρέη Προϊσταμένου Εισαγγελέα κ. Διώτη.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Υπαλλήλων  της Εθνικής Τράπεζας   έκανε την ακόλουθη δήλωση :
Κάναμε το καθήκον μας.
Καταθέσαμε σήμερα την μηνυτήρια αναφορά.
Ο κος Εισαγγελέας έχει πλέον στη διάθεσή του σημαντικά στοιχεία για την έρευνα όλων των παραμέτρων που αφορούν στην εξαγορά της FINANSBANK.
Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας για τη διατήρηση του σημερινού χαρακτήρα της Εθνικής Τράπεζας, του καθοριστικού ρόλου των Ασφαλιστικών Ταμείων στην επιλογή του management της Ε.Τ.Ε.  και της διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στην απασχόληση και στις εργασιακές σχέσεις.
    ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: